Terapiile SPA- sursa a echilibrului si starii de bine

Sunt situatii in care munca in exces, rutina zilnica, stress-ul si responsabilitatile ne trag intr-o spirala din care este dificil sa iesim. Aceasta tensiune se acumuleaza in corpul nostru, iar rezultatele sunt durerea fizica, anxietatea, insomnia, lipsa poftei de mancare sau hiper-alimentarea, stari de greata, dureri de cap, etc. In acele momente, relaxarea intr-un spa si o terapie SPA sunt solutii extrem de benefice si recomandate.

Beneficiile terapiilor SPA au fost dovedite de-a lungul secolelor. Ele faciliteaza echilibrul intre corp, minte si emotii si ofera o stare de bine, de relaxare si detensionare.

In acest articol vom discuta putin mai in detaliu despre tipurile de terapii SPA si particularitatile lor.

Termenul SPA (prescurtare de la Salus Per Aquam- “sanatate cu ajutorul apei”) este folosit pentru a desemna zone sau centre unde se poate beneficia de terapii de relaxare sau sustinere a sanatatii prin utilizarea curativa a apei, in majoritatea cazurilor de origine termala. Sunt centre de sanatate, odihna si recreere cu acces la diferite tipuri de piscine terapeutice, saune, cazi cu hidromasaj si bai cu apa termala la o temperatura mai mare decat in ​​mod normal, astfel incat baia este potrivita in orice anotimp.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Apele termale sau marine care contin niveluri ridicate de saruri minerale sunt extrem de favorabile pentru organism si echilibrarea nivelurilor de mineralizare, pentru imbunatatirea articulatiilor, oaselor, muschilor, sistemului limfatic si circulator. Cu toate acestea, beneficiile terapiilor SPA nu se limiteaza doar la cele fizice, diferitele tratamente oferite in spa-uri sustin relaxarea si capacitatea corpului de a se reface dupa perioade de stress sustinut. Au un efect benefic asupra echilibrului mental si emotional, detensioneaza si ofera o stare de calm si destindere.

Un bun tratament SPA ne ajuta sa ne reincarcam bateriile, sa ne simtim mai bine in corpul nostru, sa ne apreciem valorile si sanatatea holistica, sa castigam respectul de sine si increderea. In acest fel, bunastarea noastra se va reflecta si in frumusetea noastra. Beneficiile tratamentelor spa actioneaza indirect si asupra aspectului nostru fizic, frumusetea fiind un rezultat al sanatatii mentale, fizice si emotionale, deoarece efectele lor se extind din interior spre exteriorul nostru.

TRATAMENTELE SPA

Exista nenumarate tipuri de tratamente oferite de centre SPA. Acest tip de terapii alternative ne pot salva de multe ori de vizite la medic sau fizioterapeut, deoarece sunt considerate tratamente complementare sau solutii pentru unele probleme de sanatate. De asemenea, sa nu uitam ca acestea sunt tratamente naturale care folosesc diferite tehnici terapeutice si produse cosmetice SPA naturale, cu rol puternic mineralizant, hidratant si revitalizant.

Aromaterapia, masajul, sauna, jacuzzi, baile termale, reflexoterapia, impachetarile sunt doar cateva dintre serviciile oferite in centre urbane de SPA sau in clinicile SPA din zone verzi.

Dar sa vorbim putin despre cateva dintre ele.

AROMATERAPIA

Aromaterapia foloseste proprietatile sinergice ale uleiurilor esentiale pentru a realiza echilibrul si armonia dintre corp si minte. Este o ramura terapeutica care se foloseste de simtul olfactiv si atingeri pentru a imbunatati starea de sanatate fizica si psihica. In functie de tipul de ulei esential utilizat, efectele pot varia. Este foarte important ca acest tip de terapie SPA sa fie realizat de un specialist pregatit, deoarece natura uleiurilor esentiale este de a penetra rapid pielea si a intra in fluxul sanguin.

MADEROTERAPIA

Maderoterapia este o tehnica de masaj originara din America de Sud ce foloseste diferite instrumente de lemn de inalta calitate, concepute special pentru a se adapta diferitelor zone corporale. In functie de forma instrumentului, efectul masajului variaza – anticelulitic, de drenaj, de stimulare etc.

MASAJ CU PIETRE VULCANICE CALDE

Masajul cu pietre fierbinti sau terapia geotermala combina masajul terapeutic traditional cu aplicarea pe piele a unor pietre speciale incalzite la diferite temperaturi, pentru a facilita circulatia fluxului de energie vitala si pentru a atenua astfel tulburarile fizice si emotionale.

CROMOTERAPIA

Este o tehnica bazata pe utilizarea culorilor spectrului solar. Prin tratamentele cromoterapice, se cauta armonizarea centrilor energetici subtili- chakrele, ceea ce contribuie la atenuarea naturala a anumitor afectiuni. Este o tehnica care nu are efecte secundare si poate fi aplicata in toate etapele vietii, fie singura, bine asociata cu alte tehnici.

TERAPIA CU NAMOL/ARGILA

Terapiile SPA cu argila si namoluri terapeutice utilizeaza namolul pentru imbunatatirea starii de sanatate intr-un mod holistic. Argila si namolul au proprietati multiple, printre care se remarca proprietatile remineralizante, reechilibrate, antiinflamatorii si de echilibrare hormonala. Sarurile minerale pe care le contin restaureaza functiile vitale ale celulelor si pielea isi recupereaza echilibrul.

Argila si namolurile terapeutice au fost folosite inca din antichitate datorita beneficiilor lor medicinale, deoarece calmeaza durerile musculare, problemele articulare si ale pielii.

La BIO MER am recreat unele dintre cele mai eficiente tratamente naturale cu argila ce combina proprietatile terapeutice ale acesteia si beneficiile apei si algelor din Marea Menor.

Acest tratament natural are proprietati de detoxifiere ridicate. In acelasi timp, amestecul de namol si sare de mare are ca efect absorbtia si eliminarea toxinelor din tesutul limfatic al dermei. Impachetarile cu namol “Salt Lagoon” SPA THERAPY purifica si stimuleaza profund pielea corpului si datorita efectului terapeutic al extractului de alge marine continut. Puterea ridicata a conductivitatii termice a namolului, impreuna cu uleiul esential de scortisoara le face potrivite pentru toate tipurile de tratamente anticelulitice, in timp ce sinergia dintre algele marine si sarurile marine din Marea Menor, precum si extractele de sunatoare si menta au efect de drenaj si oxigenare.

Tratamentele SPA sunt o sursa de mentinere sau redobandire a echilibrului holistic. Ele functioneaza bine atat individual cat si impreuna, fiecare lucrand la restaurarea starii de bine intr-un mod diferit si complementar. In completarea tratamentelor SPA, sunt recomandate si alte metode de relaxare si mentinere a sanatatii mentale, fizice si emotionale, cum ar fi: meditatia, sportul, activitatile creative ( desenul, pictura, etc.), cursurile de dezvoltare personala, etc., toate completate de o alimenntatie sanatoasa, plus, cel mai important, de un echilibru armonios intre toate ariile vietii: viata sociala, personala, profesionala, de familie, etc.

Daca lucrezi in domeniul cosmetic sau terapeutic si doresti mai multe informatii despre produsele naturale profesionale Bio Mer si cum pot ajunge in cabinetul sau salonul tau, te rugam sa ne scrii un mesaj aici.

You may also like