Marea Menor

 

Datorita caracteristicilor geografice si climatice, Marea Menor este cea mai extinsa zona din Europa de ludoterapie in aer liber. Conditiile climatice excelente, cum ar fi gradul mare de salinitate si multe zile insorite pe an, in timp, au favorizat depunerea de namoluri cu propietati terapeutice naturale, recunoscute din antichitate.

 

Namolul din Marea Menor si-a demonstrat in timp beneficiile pentru sanatate prin marea putere de absorbtie, prin capacitatea naturala de a echilibra aciditatea si de a stimula cicatrizarea, de aceea este recomandat pentru toate tipurile de probleme ale pielii. Analizele realizate de Universitatea din Murcia au evidentiat faptul ca aceste sedimente contin un procent mare de cationi, calciu, magneziu, potasiu si flor, dar si anioni, cloruri si sulfati gasim in aceasta apa sarata.

 

In apele Marii Menor s-au dezvoltat foarte multe specii de aparte, care au starnit interesul stiintific prin unicitatea lor. Predomina speciile care au o mare toleranta la apa salina si s-au adaptat la lipsa nutrientilor din apa. Acolo s-au dezvoltat plate cu un continut mare de fenoli, cu frunze cerate pentru a limita pierderea de apa si radacini care retin multa apa. Aceste proprietati specifice plantelor din Marea Menor au dus la obtinerea de rezultate excelente prin utilizarea lor in produsele cosmetice naturale.